Event w plenerze to doskonały sposób, by uczcić sukces firmowy, jubileusz przedsiębiorstwa czy też premierę produktu. Warunek jest jeden: musi być odpowiednio zorganizowany. Jedną z kwestii, o które należy zadbać, jest jedzenie. Dlaczego catering na event w plenerze to polecana opcja?

Catering na imprezę firmową w plenerze – z jakich powodów warto się na niego zdecydować?

Słoneczna aura zachęca do organizacji imprez na zewnątrz. Wbrew pozorom nie tylko uroczystości rodzinne mogą odbywać się w plenerze. Jubileusz przedsiębiorstwa, premiera produktu czy też przyjęcie upamiętniające sukces firmowy to eventy, które niekoniecznie muszą odbywać się w lokalu. Nietypową formę spotkania pod chmurką przyjąć może także impreza integracyjna czy też bankiet dla kontrahentów.

Event firmowy w plenerze to doskonały sposób, by uczcić wyjątkowe chwile, a jednocześnie pokazać kreatywność i zbudować pozytywny wizerunek przedsiębiorstwa wśród pracowników, klientów i kontrahentów. To szansa, by odróżnić się od konkurencji. Jak jednak każda impreza firmowa wymaga pieczołowitego przygotowania. Jedynie wówczas zakończy się sukcesem.

Podstawową kwestią, o którą należy zadbać, organizując event firmowy w plenerze, jest jedzenie. Odpowiednio przygotowane nie tylko zaspokoi głód uczestników imprezy, ale również uświetni wydarzenie. Z tego względu należy zadbać zarówno o jego jakość, jak i atrakcyjny wygląd. Jak tego dokonać? Odpowiedzią jest catering plenerowy. Dlaczego to polecana opcja?

  1. Odpowiednio skomponowane menu plenerowe. Serwowane na imprezie plenerowej przekąski, dania główne i desery powinny być dopasowane do charakteru wydarzenia. Np. jadłospis na bankiet może być bardziej wykwintny niż menu na piknik integracyjny. Wiele jednak zależy od indywidualnych potrzeb klienta. Niezwykle istotne jest również to, aby serwowane posiłki były dostosowane do tego, że będą spożywane na zewnątrz. Muszą więc mieć odpowiednią formę. Na imprezach plenerowych dobrze sprawdzają się m.in. finger food, czyli przekąski na jeden kęs. To praktyczne, a zarazem świetnie wyglądające przekąski, po które aż chce się sięgać. Profesjonalna firma cateringowa zadba o to, aby menu nie tylko było dostosowane do charakteru imprezy i spożywania w plenerze, ale również odpowiadało indywidualnym potrzebom uczestników wydarzenia. Oprócz standardowych potraw w jadłospisie mogą znaleźć się m.in. pozycje wegańskie, wegetariańskie czy też bezglutenowe.
  2. Wyjątkowy smak i wygląd potraw. Catering na imprezę plenerową jest przygotowywany przez profesjonalnych kucharzy, którzy korzystają wyłącznie ze świeżych i lokalnych składników. W efekcie potrawy wybornie smakują i atrakcyjnie wyglądają, dzięki czemu są w stanie uświetnić każde wydarzenie. 
  3. Wygoda. Firma cateringowa dowozi zamówione potrawy wprost pod wskazany adres. Odpowiada za to, aby były one odpowiednio zapakowane i dostarczane w umówione miejsce bez uszczerbku na jakości.
  4. Zaplecze logistyczne i gastronomiczne. Profesjonalna firma cateringowa będzie dysponować odpowiednim zapleczem logistycznym i gastronomicznym, które pozwoli jej zaserwować potrawy, jeśli wydarzenie będzie odbywać się w miejscu bez dostępu do prądu lub sprzętów kuchennych. Mowa tutaj m.in. o agregacie prądotwórczym, termosach cateringowych czy też termoboksach.
  5. Możliwość skorzystania z dodatkowych usług. Coraz więcej firm cateringowych nie tylko zajmuje się przygotowywaniem i dostarczaniem dań na zlecenie, ale również świadczy inne usługi, takie jak obsługa kelnerska imprezy, wynajem namiotów eventowych, wynajem zastawy stołowej. Ułatwia to organizację wydarzenia firmowego w plenerze i pozwala ograniczyć jego koszty. Zamiast wielu podmiotów angażujesz bowiem jeden.

Chcesz zorganizować niezapomniany event firmowy w plenerze? Odpowiednio wybrana firma cateringowa ułatwi Ci to zadanie. Skomponuje i przygotuje atrakcyjne menu, które uświetni wydarzenie.